تجزیه و تحلیل رقبا در کسب و کار

چرا تجزیه و تحلیل رقبا در کسب و کار مهم است؟

این پست را به اشتراک بگذارید :

تحلیل رقبادرکسب وکار

درهرعرصه ای که وارد می شویم یا تصمیمش را داریم، باید برای برنامه ریزی راهبردها و نوشتن استراتژی کسب وکار، دید روشنی از تمام عناصر بازار  پیدا کنیم.

معمولا صاحبان کسب وکار برای بدست آوردن چشم انداز صحیح از بازار پیش رو از ابزار های جستجوگر وتحقیقاتی خود استفاده می کنند.

اما سوال اصلی اینجاست که در این دنیای پر از مضمون، باید سراغ کدام موضوع برویم؟ یا از کدام موضوع، جستجوی خود را شروع کنیم؟

معمولا بعد از تعیین هدف کسب وکار، برای مشخص کردن نوع فروش، برنامه ریزی راهبردی، چیدن استراتژی و… به سراغ تحلیل رقبا می رویم که با تحلیل صحیح میتوانیم به اکثرسوالاتمان پاسخ دهیم.

تحلیل رقبا یعنی چی؟

فرایندی است که در آن به شناسایی رقبای اصلی و فرعی سازمان یاشرکت خود می پردازیم و سپس تمام جهات آن شرکت یا سازمان را بررسی می کنیم، مواردی همچون: تحقیق درباره ی محصولات یا خدماتی که ارائه میدهد، بررسی استراتژی های فروش و مارکتینگ آن، تجزیه وتحلیل مالی، بازار هدفشان، نقات قوت و ضعف، شناسایی خط مشی آنها، کانال های ورودی، نحوه فروش، نحوه حمل و نقل، حضور در شبکه اجتماعی و….

بیایید چندگام مهم در تحلیل رقبا را باهم دقیق تر بررسی کنیم

شناسایی رقبا:

رقیب های ما معمولا به دو دسته تقسیم می شوند: رقیب های اصلی و فرعی

رقیب های اصلی کسانی هستن که محصول یا خدماتی مشابه  یا قابل مقایسه باما را ارائه می دهند ومی توانند جایگزین شما شوند.

رقیب فرعی  ما کسانی هستند که محصول یا خدمات مشابه با ما را ندارد اما نیاز مشابه را در مشتری ما برطرف می کند

شناخت بازار هدف رقبا:

با ارزیابی جذابیت های مختلف بازار، ابعادآن، میزان رشد، درآمد، درصد ریسک پذیری، وجودفرصت ها و تهدیدها می توانیم به بخشی از شناخت جامعه هدف رقبا برسیم ما با شناخت بیشتر و دقیق تر نیازها، نقات قوت و ضعف رقبا در خدمات و محصولاتشان به اطلاعات زیادی از مشتریان رقبا می رسیم و میتوانیم از همان نقطه، برای رشد و پیشرفت استفاده کنیم.

تجزیه و تحلیل رقبا:

تحلیل بازار برای شناخت رقبا، موقعیت ها، تشخیص فرصت ها و تهدید ها در بازار انجام  می شود، تحلیل فرمولیSWOT  باعث می شود دقیق تر  موقعیت های بازار را بشناسید:  شناسایی نقات قوت(strengths) نقات ضعف(weaknesses) فرصت ها (opportunities)  وتهدید ها(threats)

تعیین استراتژی رقابتی:

بر اساس اطلاعات بدست آمده وتعیین هدف کسب و کار می توان برنامه ریزی راهبردی صحیحی برای کسب و کار نوشت، که سبب بهبود موقعیت کسب وکار در بازار رقابت می شود.

دلایل اهمیت تجزیه و تحلیل رقبا:

بررسی رقبا دیدگاه مهمی درباره ی بازارکار پیش رویمان به ما می دهد، باعث می شود شناخت درستی از محیط رقابتی بدست بیاوریم، با شناخت رقبا و استراتژی های آنها برای کسب و کار می توان راهکارهایی را برای  افزایش رقابت پذیری و جلب مشتریان تدوین کرد که سبب ساز رشد و پیشرفت در بازار رقابت شود، اگر رقبایمان را درست تحلیل کرده باشیم می توانیم با شناخت دقیق آنها برای بهرمندی از کسب و کار خودمان استفاده کنیم.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انواع لوگوها